MESNA ROLADA – NAJBOLJA DO SADA KOJU SAM PRAVILA

SASTOJCI
750g mljevenog purećeg mesa
2 manja luka
1dcl Prirodne mineralne vode
1 jaje
4 žlice krušnih mrvica
malo Vegete za grill
prema želji soli, papra, granuliranog češnjaka, crvene paprike, sušenog peršina
2 žlice odmrznutog pasiranog špinata
5 listića sira (Varaždinec, Tilzit, Edamer…)
6 šnitica šunke u ovitku
3 tvrdo kuhana jaja

PRIPREMA
Mljeveno meso odmrznuti, lagano posoliti i začiniti Vegetom twist Grill. 2 manja luka očistiti, sitno nasjeckati i prokuhati s malo vode dok se ne počne raspadati (kao da ga dinstate na ulju). Kada se malo ohladi, umiješati u mljeveo meso, dodati 1 dcl mineralne vode, 1 jaje i 4 jušne žlice krušnih mrvica. Kada sve dobro promiješate, dodati ostale začine prema želji (papar, granulirani češnjak, crvena paprika…)
Kao podlogu za roladu staviti prianjajuću foliju na radnu površinu. Oblikovati pravokutnik od pola smjese mesa u premazati ga s 2 žlice odmrznutog pasiranog špinata te posuti s malo granuliranog češnjaka i sušenog peršina.
Preko toga rasporediti 5 listića sira, a na sir 5-6 šnitica šunke u ovitku. Preko svega na sredinu staviti 3 tvrdo kuhana, prepolovljena jaja.
Na sve to stavljati žlicu po žlicu ostatka mesne smjese, zamotati u foliju i oblikovati u štrucu.
Tako zamotano staviti u zamrzivač na brzo smrzavanje na 45-60min, tek toliko da se rolada ukruti i da ju je lakše prenijeti u tepsiju.
Kada je rolada dovoljno kruta, izvaditi ju iz zamrzivača, maknuti foliju i prebaciti štrucu u vrečicu za pečenje.
Na vrh štruce staviti nekoliko listića maslaca ili margarina, zatvoriti vrećicu, na vrhu napraviti nekoliko malih rupica da zrak može izlaziti i prebaciti u tepsiju. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C na 45 min do sat vremena s uključenim gornjim i donjim grijačem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Posluživanje
Servirati toplo uz pire krumpir ili rižu te čašu crnog vina